Header Ads

Μάκης Αγγελόπουλος: ''Μετά από 95 χρόνια προσφυγιάς ήρθε η ώρα να πάμε σπίτι''

Αποτέλεσμα εικόνας για μακης αγγελοπουλος

Συνέντευξη στον ελληνόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό 2ΜΜ που εκπέμπει στην περιοχή του Σίντνεϊ παραχώρησε ο Μάκης Αγγελόπουλος
"Όταν αναλάβαμε είχαμε πει πως βασικός πυλώνας είναι η ιστορία μας. Πρέπει να θυμίσουμε ποια είναι η ΑΕΚ, η ομάδα που έφερε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα. Επενδύσαμε σοβαρά πάνω σε αυτό το κομμάτι" τόνισε ο Μάκης Αγγελόπουλος και ανέφερε ότι αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας αποτέλεσε η ταινία "1968".

"Δεύτερος πυλώνας ήταν να κάνουμε ένα παιδομάζωμα και να χτίσουμε το μέλλον μας. Θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική και να φέρουμε κάποιους τίτλους. Το καταφέραμε και σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Τελευταίος είναι αυτός που προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε αυτές τις μέρες, το γήπεδο. Το σπίτι μας." ανέφερε.

Μιλώντας για το κλειστό στα Λιόσια ανέφερε: "Στόχος είναι να παίξουμε εκεί στο νέο πρωτάθλημα. Βέβαια υπάρχει και η ελληνική γραφειοκρατία αλλά εμείς είμαστε εδώ να το παλέψουμε. Τέλος πάντων αν δεν μπούμε τον Οκτώβριο ας μπούμε τον Ιανουάριο. Το θέμα είναι μετά από 95 χρόνια προσφυγιάς που έχουμε παίξει σε όλα τα γήπεδα του Λεκανοπεδίου νομίζω ότι ήρθε η Ώρα να βρούμε το σπίτι μας".

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ τόνισε: "Το ελληνικό μπάσκετ ως προϊόν είναι σε πολύ καλό επίπεδο γιατί έχουμε πολύ καλή πρώτη ύλη. Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας είναι πολύ καλός γι' αυτό δεν ανησυχώ για την πορεία του αθλήματος. Δεν υπάρχει άλλο άθλημα που να έχει προσφέρει τόσες διακρίσεις στην Ελλάδα. Τώρα υπάρχει μια προσωπική κόντρα. Νομίζω καλό θα είναι να πέσουν οι τόνοι και να τα βρουν γιατί κάνουν κακό στο άθλημα. Δεν χωρούν εγωισμοί. Το μπάσκετ είναι πολύ φτωχό για να είναι διχασμένο. Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος γιατί έχουμε ταλέντο. Μην ξεχνάμε ότι περάσαμε και μια μεγάλη κρίση και το οικονομικό περιβάλλον ήταν δυσμενές".

Για την συμμετοχή στο ChampionsLeagueκαι την Ευρωλίγκα: "Εμείς πήραμε την απόφαση μετά από πολύ σκέψη. Διαφωνούμε με το μοντέλο της Ευρωλίγκας. Έντεκα ομάδες έχουν συμβόλαια δεκαετίας. Είναι ένα μοντέλο που καταστρατηγεί βασικές αρχές της οικονομίας. Δεν μπορεί ο ανταγωνιστής σου να έχει συγκεκριμένα έσοδα σε βάθος δεκαετίας, ανεξάρτητα των αγωνιστικών αποτελεσμάτων του, όταν εσύ παλεύεις και κάνει ένα μπάτζετ για μια σεζόν. Να συμμετέχει στην Ευρωλίγκα ασχέτως αν τερματίσει πρώτος, δεύτερος ή τελευταίος ή αν παίζει στην Α2. Στην Ευρώπη παίζουν 650 ομάδες μπάσκετ, δεν είναι δυνατόν το 1% να διαφεντεύει το 99. Οι Ευρωπαϊκές συμμετοχές πρέπει να είναι ένα μπόνους που παίρνεις από την παρουσία σου στο Πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να είσαι διορισμένος. Πρέπει να ακολουθήσουμε το μοντέλο του ποδοσφαίρου".

Αναφερόμενος στο επικό φιλμ "1968" τόνισε: "Ο Τάσος (Μπουλμέτης) ήταν κουρασμένος εκείνη την περίοδο. Έκανε λοιπόν ένα μικρό τρικ. Του είπα να κάνει απλά ένα ντοκιμαντέρ για εκείνη την περίοδο. Είχα όμως στο μυαλό μου πως αν μπει στην ουσία και ζήσει την ιστορία μέσα από τους πρωταγωνιστές θα μπολιαστεί και θα πει εδώ έχουμε... case. Κι έτσι κι έγινε. Εντυπωσιάστηκε. Είδε τι σήμαινε για ολόκληρη τη χώρα αυτός ο αγώνας".

Για το γεγονός ότι οι επαρχιακές ομάδες παρουσιάστηκαν ενισχυμένες τόνισε: "Έχουν πολύ καλούς παράγοντες και το πλεονέκτημα ότι απευθύνονται σε μια τοπική αφορά. Τους στηρίζουν λοιπόν τοπικοί σπόνσορες, χορηγοί και η τοπική κοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει αυτή η αποκέντρωση στο μπάσκετ. Νομίζω ότι τα νησιά έχουν κάνει τη διαφορά και μακάρι να συνεχιστεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.