Header Ads

Πουρσανίδης: "Ο Λυσσάνδρου είναι μια μεγάλη ελπίδα γιατί συσπειρώνει την Λίγκα"
Με πολύ καλά λόγια μίλησε ο διευθυνής ποδοσφαίρου του ΟΦΗ για τον Μηνά Λυσάνδρου.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης μίλησε στο Athletic Radio για την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα του, τα μπαράζ με τον Πλατανιά, την είσοδο του Μιχάλη Μπούση στον ΟΦΗ αλλα και στον Μηνά Λυσάνδρου τονίζοντας ότι είναι μια μεγάλη ελπίδα γιατί συσπειρώνει την Λίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε στον Athletic Radio ο Ηλίας Πουρσανίδης:

Για την χρονιά που ολοκληρώθηκε:
«Τελείωσε ένας κύκλος με το τέλος της φετινής περιόδου. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη του κόσμου είναι μεγάλη ευθύνη για εμάς. Το κίνητρο μας είναι η αγάπη για τον ΟΦΗ και πως θα βρεθούμε ξανά ψηλά.
Ήρθαμε σε μια εποχή που θα μπορούσαμε να μην μπούμε γιατί γνωρίζαμε τα προβλήματα που υπήρχαν όμως κρίναμε ότι έπρεπε να το κάνουμε για το καλό της ομάδας και να δουλέψουμε σκληρά. Υπήρχαν εκπλήξεις, γνωρίζαμε τι θα αντιμετωπίσουμε όμως σήμερα είμαστε εδώ μηδενίζοντας ουσιαστικά την έναρξη.»

Για το μπαράζ με τον Πλατανιά:
«Είχαμε πίστη σε αυτό που πρεσβεύουμε, πίστη στο αποτέλεσμα και ήρθε με το πιο εκκωφαντικό αποτέλεσμα. Παίζοντας με μια ομάδα κατώτερης κατηγορίας μπορεί να πει κάποιος ότι δεν πετύχαμε και κάτι σοβαρό. Από την στιγμή που μπήκαμε στην ομάδα γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολη η χρονιά. Όταν μπήκαμε, γενικότερα η οργάνωση της ομάδας δεν ήταν οργάνωση ομάδας Σούπερ Λιγκ.

Μετά το 2-2 ένιωσα πως έπεσε μια κουρτίνα όμως συνήλθα αμέσως γιατί πίστεψα πως έπρεπε να κάνω κάτι. Πήρα το ρίσκο, μπήκα στο γήπεδο και σήκωσα κάποιους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορούσα να διανοηθώ, χωρίς να ξέρω το τελικό αποτέλεσμα, ότι δεν θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Την στιγμή που κερδίζουμε το φάουλ, είχα σηκώσει τις γροθιές μου στον αέρα πιστεύοντας ότι θα μπει σίγουρα το γκολ. Δεν έχω κάποιο χάρισμα, προς Θεού όμως το πίστευα.»


Για την αποχώρηση του Ν.Παπαδόπουλου:
«Είναι ένας άνθρωπος που μεγαλώσαμε μαζί όμως ήταν μια δύσκολη απόφαση. Ήταν άδικο για το Νίκο αυτό που έκανε ο Νίκος. Ο Νίκος μας ήξερε, πριν έρθουμε εδώ, είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις και ξέρει τι θέλουμε να δώσουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν έχει ο Νίκος παράπονο, πρέπει να έχει από τον ίδιο του τον εαυτό και όχι από εμάς.

Είχαμε πετύχει μια μεγάλη νίκη επί του Παναιτωλικού και εμείς σκεφτόμασταν άλλα πράγματα. Όταν λέμε πως πρεσβεύουμε κάτι άλλο και ότι μιλάμε μόνο για το ποδόσφαιρο, όλοι πρέπει να ενταχθούμε σε αυτό. Από τον πρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο της ομάδας. Με στενοχώρησε πολύ το θέμα με το Νίκο γιατί όλα αυτά που πρεσβεύουμε κρίνονται σε δύσκολες αποφάσεις.

Το φανταζόμουν σε ένα κατάμεστο γήπεδο, να κατέβω στον αγωνιστικό χώρο και να αγκαλιάσω τον Ευγένιο. Ένα δυσάρεστο γεγονός ήταν ότι δεν ήταν εκεί. Από την άλλη ευτυχώς που δεν ήταν γιατί ήταν αποτυχία. Η κίνηση της τότε διοίκησης ήταν σωστή άσχετα ότι δεν βγήκε. Την επόμενη μέρα πήγα στο νοσοκομείο για να τον συναντήσω μαζί με κάποιους συμπαίκτες μου. Καταλάβαινε τα πάντα, ήταν συγκινημένος. Μετά όταν έφυγα από το Ηράκλειο, είχαμε μιλήσει εδώ στον σταθμό και δεν υπήρχε τίποτα στο μυαλό μου.»

Για την είσοδο του Μιχάλη Μπούση στον ΟΦΗ: 
Ο Μιχάλης Μπούσης ήταν από γνωριμία του Γιώργου και αν δεν το έβλεπε θετικά εκείνος, θα πηγαίναμε σε κάποιον άλλον. Όμως ήμασταν πολύ τυχεροί. Όλα έτρεξαν πολύ γρήγορα, πήγαμε τον Ιούνιο στο Σικάγο και τον Αύγουστο είχαμε απάντηση. Τρεις μέρες εξηγήσαμε τα πάντα. Δεν διέρρευσε τίποτα. Εκ των υστέρων μας είπαν πολλοί ότι δεν λέγαμε τίποτα. Όλο αυτό ήταν μαγικό, από το πως φτάσαμε μέχρι και την τελευταία μέρα.

Έχουμε μια νοοτροπία στην Ελλάδα ότι κάποιος θα πάρει μια ομάδα και θα ξοδέψει χρήματα. Πολλές φορές έχουμε δει ανθρώπους να βάζουν χρήματα. Εμείς έπρεπε να προστατεύσουμε έναν επιχειρηματία και να του δείξουμε πως οι κινήσεις που θα κάνουμε, θα του φέρουν έσοδα. Ή τουλάχιστον αν δεν έχει έσοδα, θα υπάρχουν άλλοι τρόποι. Ο κύριος Μπούσης μας έχει ξεκαθαρίσει πως όσα χρήματα βγαίνουν από την ομάδα, θα μπαίνουν στην ομάδα ξανά. Οι δύο οικογένειες αγαπούν την Ελλάδα, βοηθούν παιδιά και δεν θα έμπαινε στο ποδόσφαιρο απλά για να μπει.

Για το θέμα του νέου γηπέδου και του προπονητικού κέντρου:
Η υπόθεση των εκτάσεων έχει περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο και περιμένουμε την προκήρυξη της μελέτης. Το χρονοδιάγραμμα για εμάς είναι να φτιαχτεί το ΒΑΚ στους υπάρχοντες χώρους, το επόμενο βήμα είναι να δούμε τι θα γίνει με το Γεντί Κουλέ και κυρίως για την ασφάλεια του κόσμου. Θέλουμε ο άνθρωπος που έρχεται στο γήπεδο να γυρίζει ασφαλής στο σπίτι του και ευτυχισμένος.

Θα γίνει μια στατική μελέτη για να δούμε την δύναμη των εξέδρων. Ενώ το γήπεδο χωράει 8.000 κόσμο βλέπαμε 5.500 με 6.000 λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν. Θέλουμε να μεγαλώσει και να έρχεται ο κόσμος που χωράει στο γήπεδο. Διορθώσαμε το πρόβλημα με την είσοδο του κόσμου αλλά θα το διορθώσουμε ακόμα περισσότερο. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, ο κόσμος έδειξε κατανόηση, δημιουργήσαμε νέες συνεργασίες και σε συνεργασία με τον Λεωνίδα Παπαβασιλάκη θα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Το σημαντικότερο όλων είναι η ασφάλεια του κόσμου. Δεν μπορείς να χοροπηδάς στις εξέδρες και να φοβάσαι.

Για το «Γεντί Κουλέ»:
Το Γεντί Κουλέ είναι το σπίτι μας και η έδρα μας. Είναι δεδομένο πως υπάρχει στο μυαλό μας ένα νέο γήπεδο όμως δεν γίνονται όλα αμέσως. Βήμα – βήμα θα τα βλέπουμε. Είναι πρωτόγνωρα πράγματα για την οικογένεια Μπούση και Παλυβού γιατί αλλιώς λειτουργούν εκεί τα πράγματα. Τον έχουμε βάλει στο κλίμα όμως και πάλι πάμε γρήγορα.Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε για λεπτομέρειες. Ότι λέω σήμερα, είναι δρομολογημένα και αν δεν ήταν, δεν θα τα έλεγα. Στο ΒΑΚ θα αλλάξει το κεντρικό κτίριο, τα αποδυτήρια, θα γίνει εστιατόριο για τους παίκτες, θα γίνει ένα αθλητικό κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ο κύριος Μπούσης θέλει να το φτιάξει και για την μνήμη του Θόδωρου Βαρδινογιάννη γιατί γνωρίζει τι έκανε για την ομάδα και τον τιμάει.

Για το ήθος της ομάδας:
«Εκεί είναι η διαφορά μας. Δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι ο χαιρετισμό μας. Αρκετοί με ρωτάνε γιατί το κάνουμε ενώ έχουμε κόντρα. Τους απαντάω είμαστε ΟΦΗ! Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε τι σημαίνει Κρήτη σε όλοι την υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν βρήκαμε ανταπόκριση από τον Πλατανιά. Δεν θέλω να πω κάτι. Τους κοίταξα στα μάτια δεν βγάλαμε άκρη.»

Για τους στόχους του ΟΦΗ: 
Στόχος του ΟΦΗ είναι να ανεβαίνει βήμα – βήμα όμως δεν θα πω αυταπάτες ότι ο ΟΦΗ είναι για Ευρώπη ενώ δεν είναι ακόμα έτοιμος. Δεν πρέπει να λέμε ψέμματα στον κόσμο. Αν υπάρχει υγεία, σωστός προγραμματισμός. όλα θα γίνουν.

Για τις εκλογές στη Superleague:
«Για εμένα ο Μηνάς Λυσσάνδρου είναι μια μεγάλη ελπίδα γιατί συσπειρώνει. Ο ΟΦΗ δεν είναι απέναντι στον οποιονδήποτε που θέλει το καλό του ποδοσφαίρου. Εμείς επιλέξαμε να ψηφίσουμε τον Λυσσάνδρου και όχι την ΑΕΚ. Το ιδανικό θα ήταν να είναι μαζί και τα δύο πρόσωπα όμως αφού δεν μπορεί να γίνει αυτό επιλέξαμε τον Μηνά. Επιτέλους συμφωνήσαμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Πρώτη φορά ο πρώτος θα παίξει πλέι – οφ. Τις δύο πρώτες φορές που πήγα στην Σούπερ Λιγκ, δεν μίλησα καθόλου. Θα πρέπει επιτέλους και αυτός είναι ένας στόχος του Μηνά Λυσσάνδρου, να κάτσουν μαζί όλες οι μεγάλες ομάδες και να συνεργαστούν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν δεν υπάρχει προϊόν τότε δεν θα ασχολείται κανείς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.